Aktiviteter och utflyktsmål

Vill du vila från skidåkningen någon dag finns mycket annat att göra. Barnen brukar gilla en tur till äventyrsbadet i Torsby. Klättra högre på Vägsjöfors Herrgårds klättervägg. Shoppa i Torsby centrum - med över 50 butiker! Finsk rökbastu i Gammelbyn (gruppbokas)är en garanterat annorlunda upplevelse.

I Hovfjällesområdet finns ett rikt utbud av skilda aktiviteter för alla smaker. Vacker natur och många sjöar inbjuder till bad och fiske för en avkopplande semester. Den rena ändlösa skogen passar för vandring och cykelturer, bär- och svampplockning.

Något för alla smaker

I närheten finns olika aktiviteter och utflyktsmål. Det populära badhuset TorsbyBadet, och den unika skidtunneln. Även Torsby Finnkulturcentrum, Torsby fordonsmuseum och våra hembygdsgårdar är väl värda ett besök. För den konstintresserade finns bl.a. tre intressanta gårdar . Bovilgården och Sahlströmsgården i Utterbyn, och Konstnärsgården i Vägsjöfors.

Området erbjuder ett stort utbud av det mesta vare sig du är konstälskare, bilfantast eller kanske bara vanlig nyfiken och vetgirig turist. Vad du väljer att göra, beror på dina ambitioner och dina mål med vistelsen. På turistbyrån kan du få hjälp med information, kartor, broschyrer och boende.

Finnskogen
Finnskogen i Nordvärmland kan uppvisa många bevarade gårdsmiljöer. Ett flertal hembygdsgårdar i området speglar den unika skogsfinska kulturen med rökstugor, seder och traditioner, magi och trolldom.

Arrangemang
I början av februari pågår Rally Sweden i nordvärmland. Vid påsk varje år arrangeras Övre Frykens Konstrunda då mer än 20 platser står rustade med ett sextiotal konstnärers olika uttryck.

...och på sommaren
Exempel på några arangemang under sommaren: I början av juni arrangeras Nostalgidagen med bilutställningen, vetaran-MC tävling och Rock'n'roll Summer i Graneviksparken. Midsommar firas på många platser, i Torsby är det en tradition sedan 1800-talets slut. I juli är det motorfest med EM i Rallycross på Höljesbanan och Country Festival i Torsby. För den cykelintresserade finns Abbas-Touren Mountainbiketävling. På Heidruns Bok- & Bildcafé arrangeras sommarkvällar i den mysiga trädgården med bra artister. I augusti lockar fotbollsturnering Svennis Cup. I september kommer tiotusentals besökare till Torsby Marknad, en 3-dagars höstmarknad med över 800 marknadsstånd
och stort nöjesfält. Samma månad arrangeras Höstglöd - kulturveckan i Torsby.